Knap 300 hunde var mødt frem, da FJD afholdt sin årlige jagthundeudstilling i Vissenbjerg søndag d. 11. juni. FJD- udstillingen er Danmarks største, når det gælder stående jagthunde.
Der er tradition for, at jagthundefolket mødes på Fyn om sommeren, får sig en god snak og viser deres hunde frem. I år var ingen undtagelse, og det er glædeligt, at man efter flere års tilbagegang nu i de senere år har kunnet holde et ret stabilt niveau på omkring de 300 katalognumre.

 
Kl. 09.30 blev udstillingen åbent med hornmusik af jagthornsblæserne fra Odense og velkomst af formanden for udstillingskomiteen, Torben Andreasen, og så gik bedømmelserne ellers i gang i de mange ringe.
Røde, blå, gule og stribede sløjfer blev uddelt, og de mange tilskuere, der var strømmet til Midtfyn i det gode sommervejr, klappede ihærdigt, når hundene gjorde sig særlig bemærket i forhold til eksteriøret.
Der var en rigtig god stemning. Man hyggede sig. Børnene klappede hunde. Hundeejerne diskuterede, og nogle af de lidt ældre fik også en snak om, hvordan det var en gang. Det var den gang, udstillingen blev holdt på Kvægtorvet i Odense, der hvor TV2 nu har til huse.
Man kunne dog hurtigt blive enige om, at det var bedre på de store åbne arealer ved Vissenbjerg Hallen. I de ”gode gamle dage” var der faktisk rigtig megen larm af de mange hunde i staldene.

 
Kl. 14. var bedømmelserne slut. Vinderne i de forskellige racer var fundet – det der i fagsproget kaldes bedst i racen (BIR). Disse mødtes nu til finalen om udstillingens bedste hund.
I en sådan best in show konkurrence, må man som handler (en der viser hunden frem) give alt, hvad man har for at få det smukkeste og bedste frem. Dommer Svend Otto Hansen gik grundigt til værks. Så først en runde med trav, så en i skridtgang, og endelig vurderede han hver enkelt af de 15 hundes psyke.
Efter dette blev fire hunde taget ud til den endelige finale, og her viste Christina Bak på bedste vis, hvad god fremføring er, idet hun ganske overbevisende førte den irske setter Casablanca til sejr.

 
Resultatet blev:
BIS 1: Irsk Setter, DKCH Settermosens Casablanca. Ejer: Søren Andersen, Tårs.
BIS 2: Ruhåret Hønsehund, DKCH Smørmosens D Pixi. Ejer: Denny Chr. Pauk Pedersen, Hasle.
BIS 3: Tysk Langhår, Vildholt Ghandi. Ejer: Jens Gram Petersson, Barrit.
BIS 4: Pointer Astrups Basse. Ejer: Anna Marie Skov.
Derpå takkede Torben Andreassen, dommere og hjælpere og ønskede alle en god hjemtur. Vi mødes igen i 2018.
F.Ø.

IMG_0546

De placerede hunde og dommeren, Svend Otto Hansen, i BIS-konkurrencen med vinderen til venstre.

Foto: Flemming Østergaard.