stående jagthund
Det er standen, der er det fascinerende ved en stående jagthund. Den står urokkelig, og venter på at jægeren skal komme frem. Foto: Flemming Østergaard.

 

 

En stående jagthund er født med den egenskab, at den tager stand på færten af vildt – specielt fuglevildt. Gennem træning og dressur lærer den, at blive stående til jægeren kommer frem, så den på ordre kan gå frem og rejse fuglen/fuglene, og jægeren dermed kan komme til skud. Efter skuddet finder og bringer hunden det nedlagte vildt til jægeren. De fleste stående jagthunde kan anvendes til stort set alle jagtformer – gravjagt undtaget.

Den stående jagthund er samtidig en god og kærlig familiehund, som alle familiens medlemmer kan have glæde af. Der er ingen tvivl om, at jo mere hunden er i kontakt med familien, des bedre hund bliver den på alle parametre.

 

Film: Vi har lavet en fim om stående jagthunde, som også kan give dig et billede af, hvad en stående jagthund er. Se den gratis her…

Se også filmen Apportskolen. Klik her…

 

Man opdeler de stående jagthunde i to hovedgrupper – de engelske og de kontinentale. De engelske er karakteriseret ved et lidt større søg. De er er normalt fuglespecialister, men det er også her man oftest finder de fødte sneppehunde. De kontinentale arbejder normalt i et lidt kortere søg. De er oftest skarpe over for hårvildt, hvorfor man bl.a. ser mange af disse hunde i schweissregisteret.

 

Hvad koster en stående jagthund?

En hvalp vil typisk koste mellem 5.000 og 10.000 kr. alt efter forældrenes præstationer og præmieringer.

 

Få mere information om de enkelte racer ved se på de enkelte specialklubbers hjemmeside.